En god indsats bør belønnes med en god firmagave (foto syddesign.dk)

Giv dig selv en gave – skab bedre atmosfære i din butik

At skabe en god stemning og en god atmosfære i en butik eller på en arbejdsplads er noget af det bedste, som du kan gøre for dig selv og dine ansatte. Der er mange måder, hvorpå man kan skabe denne gode atmosfære. En af dem er ved at give butikken din store gave, som god og blød belysning er. Ved man ikke så meget om belysning, så kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Men så kan man heldigvis få hjælp via denne smarte guide, 10 TIPS TIL AT FORBEDRE BELYSNINGEN I DIN BUTIK.

Men hvorfor overhovedet have fokus på denne del af komforten i butikken? Som det er antydet ovenfor, så er det en gave til de ansatte. De vil nemlig have en langt bedre arbejdsdag, hvis den er karakteriseret af god belysning. Lys har nemlig en utrolig stor magt. Er lyset godt og behageligt, så bliver man i bedre humør. Er lyset for svagt eller for skarpt, så kan det faktisk påvirke ens sindsstemning betydeligt. Som overordnet vi man jo gerne sørge for, at alle ens ansatte trives. Og selvom det virker en smule banalt, så er belysningen i butikken faktisk et af de første steder, man bør sætte ind.

Forbedret belysning skaber mere salg

Det ene aspekt ved en bedre belysning er således forbedret internt arbejdsmiljø. Men der er også andre fordele ved godt lys, fordele som rækker udad og således omhandler kunderne. En butik er nemlig et sted, hvor varer opbevares og udbydes. Men det er også et miljø, hvor kunderne skal føle sig tilpasse og føle sig tilskyndet til at købe produkterne. Det gør de ikke, hvis butikken virker kold og uvelkommende. Tværtimod vil de så fravælge butikken og gå et andet sted hen.

Er lyset derimod behageligt, så bliver butiksrummet godt at være i. kombineres denne gode belysning med for eksempel behagelig og afslappende butik og så selvfølgelig smilende ekspedienter, så vil miljøet i butikken være ideelt i forhold til at sælge så meget ud som overhovedet muligt.

Et andet sted, hvor behagelig belysning virker spiller ind, er når det kommer til eventuelle omklædningsrum. Er man ansat i en tøjbutik så ved man, at de endelige beslutninger altid bliver truffet i prøverummene. Og for et menneske er der næsten intet værre, end når man står i et skarpt, ubehageligt lys, som på den værste måde fremhæver alle ens mest ucharmerende sider. Nogle typer af lys understreger nemlig alt det dårlige, imens andre typer giver et mere æstetisk og behageligt billede af ens egen krop og ens egne former. Dette er vigtigt at tænke med ind under valget af belysning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.