t-shirts med tryk (foto: syddesign.dk)

Sådan får du et udendørs job

Elsker du også det udendørs liv? Og er det ikke nok for dig kun at nyde den friske luft i din hverdag? I så fald er det med alt sandsynlighed en glimrende idé at gå på jagt efter et udendørs job.

I tilfælde af at du ofte sidder og dagdrømmer om naturen på kontoret, kan du med andre ord kun tilrådes at bryde med status quo. Livet er ganske enkelt for kort til at bruge størstedelen af din tid på aktiviteter, som du ikke bryder dig om.

Du bliver naturligvis nødt til at arbejde for at kunne leve et holdbart liv, men heldigvis findes der i stigende grad masser af jobs i naturen. Nogle mennesker er turistguides, der viser folk rundt i flotte og spændende naturområder – andre arbejder som instruktører i forbindelse med enhver tænkelig form for udendørsaktivitet.

Det gælder simpelthen bare om at gøre noget så simpelt som at søge lidt rundt på internettet – her vil du nemlig støde på et væld af gode muligheder, hvor du samtidigt kan tjene gode penge på de forskellig ledige stillinger.

Hvordan finder man det rette job?

Du kan som sagt med fordel starte med at søge lidt rundt på nettet – dette vil netop om noget give dig et godt overblik over dine alternative løsninger, uanset om du er på udkig efter et job på dansk grund eller i udlandet.

Sørg desuden for at gå i gang med din planlægning i god tid, da mange udendørsjob ikke egner sig til helårsstillinger, men for eksempel kun er aktive i foråret og sommeren. Af denne årsag begynder mange arbejdspladser at hyre nye medarbejdere til sommersæsonen allerede ved vintertid, og det er naturligvis bedre at være ude i yderst god tid end at være ude for sent.

En anden god idé er at prøve at specificere dine søgekriterier. Det er selvfølgelig en god idé at starte med at søge bredt og dernæst indsnævre feltet af alternativer, men prøv gerne så tidligt som muligt at komme tættere på, hvad du egentligt gerne vil.

Du vil måske i første omgang bare gerne arbejde ude i det fri, men mon ikke der er flere præferencer og faktorer på spil, når det kommer til at træffe den bedste beslutning.

Du kan også altid gå lidt på kompromis, hvis du eksempelvis tjener penge online ved siden af, så behøves du måske ikke nødvendigvis det bedst lønnede eller en fuldtidsstilling i det udendørs job du nu finder.

Hvordan bliver man tildelt et spændende udendørsjob?

Når du har fundet én eller flere foretrukne stillinger, er det selvfølgelig blevet tid til at sende en ansøgning af sted. I relation til denne er der særligt to ting at tænke på: kvalifikation og motivation.

Sørg først og fremmest for at undgå generiske vendinger og ram i stedet plet med motivationsdelen ved at give udtryk for præcist, hvorfor du brænder for lige netop den stilling, du søger.

Med hensyn til dit kvalifikationsniveau kan et relevant kursusbevis, certifikat eller tidligere erhvervserfaring altid gøre underværker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.